info@solarmundo.nl | Tel: 06-43050300 - 06-22034517

100% groen Zonnepanelen, in ieder seizoen

Zonnepanelen


Vrijblijvend adviesgesprek

Omdat klanttevredenheid bij ons altijd voorop staat, komen wij voor iedere situatie bij u langs.
SolarMundo onderscheidt zich door een persoonlijk gesprek bij u thuis om alle mogelijkheden door te nemen.
We informeren u dan meteen over de kosten en lichten deze toe.

Mocht het in een uitzonderlijk geval zo zijn dat een zonnepanelen systeem bij u niet het gewenste rendement oplevert,
zullen wij u dit ook altijd mededelen. Transparantie daar staat SolarMundo voor.

Ook regelen wij voor u de subsidieaanvragen, BTW teruggaaf.
BTW terugvragen doe je hier

Melding bij een energieleverancier. Geen zorgen dus voor u!
Aanmelden doe je hier

Een offerte op afstand is nooit helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie.
Wij maken graag tijd voor u vrij om een advies op maat uit te brengen.

Afspraak maken doe je hier

Installatie

Op de dag van de installatie komt een van onze montageteams bij u het door u gekozen systeem plaatsen. De wijze van uitvoering wordt vooraf met u doorgesproken, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Goed om te weten is dat onze medewerkers allen zijn opgeleid om deze installaties correct te plaatsen en een gecertificeerd elektricien deel uitmaakt van het team. Onze medewerkers worden met enige regelmaat gecontroleerd op vakbekwaamheid, integriteit en veilig werken. Deze medewerkers werken per slot van rekening wel in en op uw huis.

Veruit de meeste zonnepaneel systemen zijn in 1 dag te plaatsen en aan te sluiten, waardoor de overlast tot een minimum beperkt wordt. Zodra de installatie gereed is, wordt deze uitvoerig getest. Ondertussen ruimen de andere medewerkers alles weer netjes op

Tot slot vindt er samen met u als klant nog een laatste controle plaats en wordt er een toelichting gegeven over het dagelijks gebruik.

Pas als alles volledig naar uw tevredenheid is afgewerkt vertrekken onze medewerkers.

Garantie

Fabrieksgarantie en vermogensgarantie

Op de producten die van onze business partner levert zit standaard een productgarantie. Deze productgarantie wordt door de producent bepaald en is voor iedere afnemer hetzelfde. Daarnaast bieden de producenten van zonnepanelen lineaire vermogensgarantie. Dit houdt in dat een paneel na een aangeven aantal jaren nog minimaal 80% vermogen ten aanzien van het aanvangsvermogen moet kunnen genereren.

Business partner neemt echter de verantwoordelijkheid op zich als er zich een probleem voordoet. U hoeft zelf geen contact te leggen met de fabrikant indien er defecten of storingen aan of in het systeem optreden. Hier dragen wij de complete zorg voor, omdat wij vinden dat u daar als consument recht op heeft en moet krijgen waar u voor betaald heeft.

Welke garantietermijn geldt als fabrieksgarantie van de aan u aangeboden producten en als lineaire vermogensgarantie voor de panelen, is afhankelijk van uw keuze. Een van onze adviseurs kan u hier meer over vertellen.

Service en onderhoud

Na plaatsing heeft een zonnepanelen systeem weinig onderhoud nodig. Wel is het raadzaam eens per jaar de installatie te laten controleren. De installatie kan door enkele korte testen en metingen gecheckt worden op onvolkomenheden of verminderde opbrengsten. Deze service kunnen wij ook aanbieden tegen zeer concurrerende tarieven.

Zonne-energie is gratis, duurzaam en onbeperkt. Dat is wat de meeste mensen weten over zonnestroom.

Maar hoe werkt het nu precies?
Wie op het punt staat om te kiezen voor een zonnesysteem wil natuurlijk precies weten hoe het werkt.
SolarMundo zet de meest gestelde vragen op een rij.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die naast elkaar in een weerbestendig frame worden geplaatst. Zonnecellen worden gemaakt van silicium.
De grondstof van silicium is zand en dat is in overvloedige hoeveelheden aanwezig op aarde. Het meest gebruikte type zand heet ‘polykristallijn silicium’.
Panelen die hiervan zijn gemaakt zijn blauw van kleur. De monokristallijn panelen hebben vaak een donkere kleur. Meest gangbaar is de keuze voor zwarte panelen.
De zonnecellen vangen licht op, en zetten dat om in gelijkstroom. Via een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, die gelijk in huis gebruikt kan worden.
Eventueel te veel opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienet.

Wat is Wattpiek ( WP )

Wp is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden.
In Nederland komen deze ideale omstandigheden nauwelijks voor.
Hier levert één Wp ongeveer 0,85 kWh als uw panelen op het Zuiden zijn gericht onder een hoek van tussen de 20 en 40 graden met de horizon.

Waar staat PV voor?

Een andere veelgebruikte term voor zonnestroom is PV. PV staat voor het Engelse Photo Voltaic.

Werken zonnepanelen alleen als de zon schijnt?

Nee, ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnepanelen stroom.
Daglicht is voldoende.
Zonnepanelen werken bij alle temperaturen, dus ook als het vriest.

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Nee, je kunt zonnepanelen zonder vergunning plaatsen.
Een uitzondering hierop vormen monumenten en woningen binnen een beschermd dorps/stadsgezicht.

Kunnen zonnepanelen op elk dak geplaatst worden?

Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak geplaatst worden.
Optimaal is een dak op het zuiden met een helling van circa 35 graden.
Ook daken naar het oosten en westen leveren nog 90% van het rendement op. Op een dak gericht op het noorden is het plaatsen van zonnepanelen minder zinvol.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dat hangt helemaal af van uw verbruik van elektriciteit, de situatie waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden en de stand van de panelen ten opzichte van de zon. Tijdens een afspraak rekenen we het precies voor u uit. Zorg dat u tijdens onze afspraak altijd een jaarafrekening klaar hebt liggen van uw huidige energieleverancier.

Hoelang duurt de installatie van zonnepanelen?

In het algemeen duurt het plaatsen van zonnepanelen maximaal een dag en gaat zonder hak- of breekwerk Ook de omvormer en de bekabeling worden dezelfde dag geregeld. De aansluiting op het elektriciteitsnet kan dezelfde dag of enkele dagen later plaatsvinden.

Hoe weet ik wat zonnepanelen opbrengen in mijn situatie?

Maak hier een afspraak met SolarMundo en wij berekenen direct uw voordeel.

Wat is de salderingsregeling

Deze wettelijke regeling houdt in dat u de door u opgewekte energie aan het energienet kan terug leveren (ongeacht bij welke energiemaatschappij u zit) en daar op een ander tijdstip weer uw energie aan kunt onttrekken. Uw opbrengsten en uw kosten worden dus gesaldeerd. Kortom, echt alle door u geproduceerde energie kunt u dus echt gratis consumeren, ondanks dat u wel gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Wanneer u jaarlijks meer levert dan afneemt, dan krijgt u van de meeste energiemaatschappijen tussen de 7 en 9 cent uitbetaald per geleverde kWh.

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Men gaat er tegenwoordig van uit dat kwaliteit zonnepanelen 15 tot 25 jaar meegaan, en de omvormer ongeveer 15 jaar. Over de loop van jaren vermindert het rendement. Dat is ook per paneel verschillend. Op de panelen van onze business partner zit 20 jaar vermogensgarantie, zodat u verzekerd bent van een optimaal rendement.

Behoefte aan advies?

We delen uw gegevens nooit met derden.