Zonnepanelen Weert

Zonnepanelen Weert2024-02-28T16:35:48+01:00

Een offerte op afstand is nooit helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie.
Wij maken graag tijd voor u vrij om een advies op maat uit te brengen.

SolarMundo Weert

levert betaalbare en duurzame zonnepanelen voor mensen die willen besparen op hun energierekening. Doordat energie steeds kostbaarder word, is de overstap naar groene energie steeds sneller gemaakt. Transparantie daar staat SolarMundo voor. Ook regelen wij voor u de subsidieaanvragen.

Onze werkwijze

Stap 1 – Vraag uw GRATIS DAKSCAN aan

Of u nu een schuin dak op het oosten hebt of een plat dak op het zuiden, voor elke situatie adviseren wij de beste oplossing. Vul het formulier in en de rest doen wij.
De eerste stap naar ontzorging.

Stap 2 – Telefonisch adviesgesprek

Er wordt telefonisch contact opgenomen om uw aanvraag te bespreken, ook worden uw gegevens gecontroleerd en al uw vragen beantwoord. En wordt er een vrijblijvende adviesgesprek ingepland.

Stap 3 – Adviesgesprek bij u thuis

In dit gesprek worden al uw gegevens besproken en bekeken. U ontvangt binnen 3 werkdagen een vrijblijvende offerte. Na de offerte weet u wat de exacte investering zal zijn.

Stap 4 – Het accepteren van ons aanbod

Is alles duidelijk voor u en heeft u geen verdere vragen dan kunt u heel makkelijk de offerte online accepteren.
Kort erna word er contact met u opgenomen.

Stap 5 – Inplannen montage in goed overleg

Wij monteren het bestelde systeem op de afgesproken installatiedatum vakkundig en snel. De monteurs leggen u het systeem haarfijn uit. We gaan pas weg als het werkt.

Dino AchthovenDino Achthoven
20:20 16 Oct 23
Het staat eigenlijk al aangegeven op de site, Deskundig Advies, Eerlijke Prijs, Korte Lijnen, Vakwerk. Altijd fijn als de werkelijkheid het overtreft. Goed geïnformeerd, duidelijke afspraken, geen cent teveel en hoge kwaliteit, maar ook professioneel en prettig in omgang. Wat wil een mens nog meer. Geen omkijken naar, snelle levering en alles werkt vooralsnog prima. Ga zo door!
Johan WoutersJohan Wouters
16:27 27 Sep 23
Vanaf het 1e gesprek voor advies tot de afname is alles super verlopen. Goede communicatie en vakkundigheid en ze gaan met zijn allen voor de veiligheid dat kan helaas niet iedereen zeggen.
Leon MansLeon Mans
17:47 22 Sep 23
Marlon, een dikke dankjewel voor jou en je personeel. Het was een prettige samenwerking vanaf het eerste moment. Mijn advies naar jou, blijf wie je bent, want daar zijn wij nu ontzettend goed mee geholpen.Een week na de technische schouw liggen de panelen al.Super sociaal, eerlijk en daarmee goed op maat advies vanaf de introductie tot en met het leveren/plaatsen van de zonnepanelen. Ook een goede nazorg rondom de registratie. Top!
Michel de KramerMichel de Kramer
16:36 21 Sep 23
Vandaag zijn er 13 zonnepanelen door SolarMundo gelegd.Van te voren al een gesprek gehad met Marlon, daarna nog een technische schouwing door Andre.Beiden gaven vertrouwen en nemen de tijd om vragen te beantwoorden.Zoals gezegd was het vandaag zover en kwam de ploeg iets later dan verwacht door enorme drukte op de weg.Hier netjes over gebeld dat het iets later zou worden.De mensen die kwamen leggen zijn zeer terzake kundig, netjes te woord gestaan bij vragen en de panelen liggen zeer netjes op het dak!Na de installatie netjes uitleg gekregen over de installatie, de app en de aanpassingen in de meterkast.Bij vertrek was alle rommel netjes opgeruimd en ik kan SolarMundo dus ook absoluut aanraden aan iedereen!
Paul MertensPaul Mertens
19:13 13 Sep 23
SolarMundo heeft vandaag 15 zonnepanelen op ons dak geplaatst. Het voortraject en offerte waren duidelijk, na de technische schouw konden ze al binnen anderhalve week geplaatst worden. De communicatie met Marlon en monteurs verliep vlekkeloos. De panelen liggen er mooi strak op, dikke pluim!
Iris JanssenIris Janssen
17:55 11 Sep 23
Aan te raden. Kwaliteit / prijsverhouding goed en ze komen hun afspraken na. Zeer tevreden.
Bert HaexBert Haex
12:51 05 Sep 23
Vooraf zeer duidelijke informatie ontvangen van Marlon over wat er geplaatst gaat worden en hoe. Anderhalve week na de technische schouwing al installatie gepland, dus zeker geen lange wachttijden.Op de dag van installatie gelukkig mooi weer en na een paar uurtjes lagen de 15 panelen al op het dak, 8 voor en 7 achter.Complimenten voor Dré inzake zijn kennis, bedrevenheid en plezier waarmee hij zijn werk verricht. En zeker niet te vergeten de installateurs van de panelen die alles op het dak hebben gemonteerd!Zal SolarMundo zeker aanraden als je van plan bent om zonnepanelen te laten plaatsen!
Mark van LieshoutMark van Lieshout
19:15 10 May 23
Vandaag installatie van 10 zonnepanelen op ons dak. Geregeld in een ochtend. Nette en goede installatie, samen met advies voor een extra groepenkast en een iets aangepaste plaatsing van de zonnepanelen vanwege de uitvoering van het dak. Duidelijke en goede prijsstelling voor hetgeen men levert.
Robert ImmelRobert Immel
08:29 25 Apr 23
Niks anders dan lof voor dit bedrijf!De offerte was snel en duidelijk en het persoonlijke contact met Sven is zeer fijn. Marlon die met je mee denkt, waar andere partijen in het aanvraagproces dat duidelijk nalaten. En André met zijn mannen die de aansluiting bij mij thuis heeft gedaan, met wie je lekker kan lachen. Dit bedrijf en zeker de mensen verdienen absoluut een 5 sterren review!
js_loader

Zonnepanelen op platte daken met een hellingshoek

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is net als op een schuin dak goed mogelijk. Door het meegeven van een hellingshoek bij plaatsen kunnen we het beste rendement genereren en belasten we het dak minder. Zonnepanelen op een plat dak zorgt al gauw voor een belasting van 100kg per m². Dit is de windbelasting. Deze windbelasting brengen we terug door de panelen een scherpe hellingshoek te geven. Met een hellingshoek van 35° graden gericht naar het zuiden vangen de panelen ook het meeste zonlicht op.

35 graden Geen verlies = optimaal
30 graden 1% minder rendement
25 graden 2% minder rendement
20 graden 3% minder rendement
15 graden 5% minder rendement
zonnepanelen platdak landscape gelegd op het zuiden
zonnepanelen op platdak oostwest gelegd

Richting van de zonnepanelen plat dak

Meestal kunt u de zonnepanelen op een plat dak heel mooi op het zuiden richten. Echter kunnen er redenen zijn om de zonnepanelen anders te leggen. Bijvoorbeeld omdat u dan meer zonnepanelen kwijt kunt en de rijen dan netjes langs de dakrand kan kunnen lopen.Hier een overzicht van het verlies aan rendement indien u de zonnepanelen in een andere richting plaatst:

Zuid Geen verlies = optimaal
Zuid-oosten 5% minder rendement
Zuid-westen 5% minder rendement
Westen 20% minder rendement
Oosten 20% minder rendement

Ga ik de zonnepanelen in liggend of staand plaatsen?

Qua rendement zijn er geen verschillen om de zonnepanelen liggend (landscape) of staand (portrait) te plaatsen. De afweging is veelal afhankelijk van:

 • Kosten voor het montagemateriaal
 • Ruimte op het dak (portrait is meer tussenruimte nodig)
 • Afmetingen van het dak (bij optimale benutting van het dak kan soms portrait en soms landscape de beste keuze zijn)
 • Zichtbaarheid op het dak, landscape geplaatste zonnepanelen zijn minder zichtbaar
 • Benodigde ballast (voor portrait geplaatste zonnepanelen is meer ballast nodig)
zonnepanelen op platdak landscape
zonnepanelen platdak portret gelegd

Oost-west ligging zonnepanelen bij een klein dak

Om een maximaal aantal zonnepanelen op het dak te plaatsen wordt soms gekozen voor een oost-west ligging. Daarbij worden de zonnepanelen in een flauwe hoek van 10 graden gelegd.

Nadelen:

 • 10% minder opbrengst t.o.v. zonnepanelen die op het zuiden zijn gericht (en ideale hellingshoek van 35 graden)
 • Op de zonnepanelen blijft eerder vuil liggen, er zijn vaker schoonmaakbeurten nodig
 • Langere terugverdientijd

Voordelen:

 • Meer opbrengst per vierkante meter dak.
 • Minder ballast nodig omdat er minder opwaartse wind zijn.
 • Op een dak kunnen meer zonnepanelen geplaatst worden.

Zonnepanelen op schuine daken

Anders dan bij een plat dak heeft u bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Schuine daken zijn echter net zo geschikt voor zonnepanelen als platte daken.

Er bestaan namelijk ook systemen om de hellingshoek op een schuin dak aan te passen, maar in de praktijk blijkt dat je meerprijs in verhouding tot de extra opbrengst niet tegen elkaar opwegen.

Rendement schuin dak

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden op het zuiden gericht. Echter levert een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40° graden ook substantieel rendement. In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1000 Wp. Pal oost met een hellingshoek van 30° graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1000 Wp geïnstalleerd vermogen op.

Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt wat de rendementsverwachting is per ligging van de zonnepanelen.

Zuiden            95% rendement
Westen           85% rendement
Oosten            85% rendement
Noorden         60% rendement

Hoe liggen zonnepanelen op een schuin dak?

Schuine daken hebben vaak dakpannen op het dak. Om zonnepanelen te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van dakhaken. Hieraan worden de rails gemonteerd waaraan de zonnepanelen worden bevestigd. Onze experts zorgen voor de beste montagesystemen. Bij een schuin dak is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de zonnepanelen blijft voor de wind. Dit is noodzakelijk, omdat de wind zorgt voor afkoeling waardoor de temperatuur niet oploopt. Met de juiste montage en aantal dakhaken voorkomt u ook lekkage op het dak.

PVGIS Photovoltaic Geographical Information System

In uw offerte en maandelijkse rapportage spreken wij over de “verwachte opbrengst”. De verwachte opbrengst is de opbrengst die u volgens PVGIS berekeningen over een volledig jaar gaat behalen.

PVGIS is een Research Centrum van de Europese Unie die aan de hand van de ligging en hellingshoek van uw dak de instraling heeft bepaald. Hiermee kunnen we vrij nauwkeurig voorspellen hoeveel uw systeem gaat opbrengen.  Doe de gratis dakscan – Bereken jouw opbrengst

Installatie

Op de dag van de installatie komt een van onze montageteams bij u het door u gekozen systeem plaatsen. De wijze van uitvoering wordt vooraf met u doorgesproken, zodat u weet wat u kunt verwachten. Goed om te weten is dat onze medewerkers allen zijn opgeleid om deze installaties correct te plaatsen en een gecertificeerd elektricien deel uitmaakt van het team. Onze medewerkers worden met enige regelmaat gecontroleerd op vakbekwaamheid, integriteit en veilig werken. Deze medewerkers werken per slot van rekening wel in en op uw huis.

Veruit de meeste zonnepaneel systemen zijn in 1 dag te plaatsen en aan te sluiten, waardoor de overlast tot een minimum beperkt wordt. Zodra de installatie gereed is, wordt deze uitvoerig getest. Ondertussen ruimen de andere medewerkers alles weer netjes op.

Tot slot vindt er samen met u als klant nog een laatste controle plaats en wordt er een toelichting gegeven over het dagelijks gebruik.

Pas als alles volledig naar uw tevredenheid is afgewerkt vertrekken onze medewerkers.

Tips!

Tip 2: Melding bij een energieleverancier. Geen zorgen dus voor u!

Fabrieksgarantie en vermogensgarantie

Op de producten die van onze business partner levert zit standaard een productgarantie. Deze productgarantie wordt door de producent bepaald en is voor iedere afnemer hetzelfde. Daarnaast bieden de producenten van zonnepanelen lineaire vermogensgarantie. Dit houdt in dat een paneel na een aangeven aantal jaren nog minimaal 80% vermogen ten aanzien van het aanvangsvermogen moet kunnen genereren.

Business partner neemt echter de verantwoordelijkheid op zich als er zich een probleem voordoet. U hoeft zelf geen contact te leggen met de fabrikant indien er defecten of storingen aan of in het systeem optreden. Hier dragen wij de complete zorg voor, omdat wij vinden dat u daar als consument recht op heeft en moet krijgen waar u voor betaald heeft.

Welke garantietermijn geldt als fabrieksgarantie van de aan u aangeboden producten en als lineaire vermogensgarantie voor de panelen, is afhankelijk van uw keuze. Een van onze adviseurs kan u hier meer over vertellen.

Service en onderhoud

Ook voor onderhoud en systeem controle van uw bestaande systeem bent u bij ons aan het juiste adres. ONS SERVICEPLAN

Maar hoe werkt het nu precies?
Wie op het punt staat om te kiezen voor een zonnesysteem wil natuurlijk precies weten hoe het werkt. SolarMundo zet de meest gestelde vragen op een rij. Zonnepanelen Weert, een lokaal bedrijf welk duurzaam advies geeft aan zijn klanten maar ook een duurzame relatie met zijn klant voorop stelt.

Vraag vrijblijvend advies aan via:
info@solarmundo.nl of bel 0495-230 020

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die naast elkaar in een weerbestendig frame worden geplaatst. Zonnecellen worden gemaakt van silicium.De grondstof van silicium is zand en dat is in overvloedige hoeveelheden aanwezig op aarde. Het meest gebruikte type zand heet ‘polykristallijn silicium’. Panelen die hiervan zijn gemaakt zijn blauw van kleur. De monokristallijn panelen hebben vaak een donkere kleur. Meest gangbaar is de keuze voor zwarte panelen. De zonnecellen vangen licht op, en zetten dat om in gelijkstroom. Via een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, die gelijk in huis gebruikt kan worden. Eventueel te veel opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienet.

 URE FULL BLACK 400wp Glas folie

URE 400 WP FULL BLACK

URECO 400 Wp Full Black

Van cel tot paneel geproduceerd in Taiwan door een van de grootste producenten ter wereld. De kwaliteit van dit paneel is uitzonderlijk. Mooi egaal zwart van kleur. En door het hoge vermogen van 400Wp heb je meestal een paneel minder nodig dan bij de budget panelen.

URE FULL BLACK  425wp Glasglas

Glas Glas paneel van Bauer Solartechnik GmbH

URECO 425 Wp Full Black N-type

Dit zonnepaneel combineert de N-type zonnecellen met glas-glas technologie. Het resultaat is een buitengewoon hoge vermogensgarantie van 87.40% na 30 jaar. En met de productgarantie van 25 jaar, geniet jouw klant langdurig van de hoogste energieopbrengsten!

 RECOM FULL BLACK 425wp Glasglas

Longi 410

RECOM 425 Wp Full Black

N-type zonnecellen [TOPCon] worden gezien als de technologie van de toekomst. N-type [TOPCon] technologie garandeert hoge prestaties en lage degradatie van de PV-module, waardoor de resultaten en de opbrengst in de tijd aanzienlijk verbeteren. De “Lynx” serie zonnepanelen is de ideale oplossing voor eindgebruikers die een betrouwbaar en kwaliteits pv-product willen.

Enphase IQ7 PLUS Micro-Omvormer

URE 400 WP FULL BLACK

Enphase IQ serie, de zevende generatie micro-omvormers, is klaar voor het slimme energienet en bereikt de hoogste efficiëntie voor module level vermogenselektronica. De IQ 7+ overtreft de betrouwbaarheid en robuustheid van de vorige generaties micro-omvormers. De polymeer behuizing en het revolutionaire kabelsysteem maken de installatie eenvoudig.

Enphase IQ8 PLUS Micro-Omvormer

URE 400 WP FULL BLACK

De IQ8-serie van Enphase bevat de meest intelligente micro-omvormers ooit. Deze micro’s zijn speciaal ontworpen om het maximale te halen uit de nieuwe generatie zonnepanelen. Ze leveren de hoogste energieproductie en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. En met meer dan 1 miljoen testuren, kun je wel stellen dat ze onovertroffen betrouwbaar zijn.

Enphase IQ8MC Micro-Omvormer

URE 400 WP FULL BLACK
De IQ8-serie van Enphase bevat de meest intelligente micro-omvormers ooit. Deze micro’s zijn speciaal ontworpen om het maximale te halen uit de nieuwe generatie zonnepanelen. Ze leveren de hoogste energieproductie en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. En met meer dan 1 miljoen testuren, kun je wel stellen dat ze onovertroffen betrouwbaar zijn.
Enphase
Goldinstallateur Enphase
URE 400

Monokristallijne

Monokristallijne zonnepanelen, ook wel “mono” of zwarte zonnepanelen genoemd, worden gemaakt van siliciumkristallen. Men gaat met een krisallen staaf in gesmolten silicium, waarna het silicium de kristalstructuur van de staaf overneemt. De zonnecellen in een monokristallijne zonnepaneel bestaan uit één kristal, vandaar de naam ‘mono’, wat ‘enkel’ betekent.

Door dit productieproces hebben de cellen een geordende structuur, wat meer tijd kost. Dat maakt deze zonnepanelen relatief duurder, maar zorgt er ook voor dat ze een hoger rendement hebben. De monokristallijne zonnepanelen bestaan al het langst en zijn de meest doorontwikkelde variant zonnepanelen. Ze zijn vaak zwart van kleur.

Kenmerken monokristallijnen zonnepanelen

 • Het silicium bestaat uit 1 kristal
 • Zwarte zonnecellen met afgeronde hoeken
 • Zijn relatief iets hoger qua prijs in aanschaf
 • Rendement is met 14 tot 20% relatief hoog

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen, ook wel poly of blauwe zonnepanelen genoemd, worden ook gemaakt van siliciumkristallen.
Deze zonnecellen worden gemaakt door vloeibaar silicium in een vierkante gietvorm te gieten. De zonecellen in polykristallijne zonnepanelen bestaan uit meerdere, ongestructureerde kristallen, vandaar de naam ‘poly’, wat ‘meerdere’ betekent.
Het productieproces is ‘ongeordend’ ten opzichte van de monokristallijne zonnepanelen. Dit kost minder tijd, waardoor het relatief goedkoper is, maar zorgt voor een lager rendement. Polykristallijne zonnepanelen zijn vaak blauw van kleur,
die tint blauw kan verschillen van licht naar zeer donker.

Kenmerken polykristallijne zonnepanelen

 • Meerdere grove siliciumkristallen
 • Donkerblauwe, vierkante zonnecellen
 • Zijn relatief redelijk hoog qua prijs in aanschaf
 • Rendement is met 12 tot 16% relatief gemiddeld

Dunne film zonnepanelen

In een dunne film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Dunne film zonnepanelen bevatten geen kristallen maar poeder dat over een glazen plaat wordt ‘uitgesmeerd’. Dit productieproces is goedkoper,
maar het rendement van de dunne film zonnepanelen ligt dan ook een stuk lager dan die van zijn kristallijne broers.
De dunne film zonnepanelen zijn goedkoper en lichter, maar door het lage rendement niet heel aantrekkelijk om te gebruiken als zonnepanelen. Dunne film zonnepanelen hebben een egaal zwarte kleur.

Kenmerken dunne film zonnepanelen

 • Amorfe zonnecellen
 • Egaal zwarte zonnecellen
 • Zijn relatief iets lager qua prijs in aanschaf
 • Rendement is met 8 tot 10% relatief laag

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen, ook wel glas in glas zonnepanelen genoemd, zijn een relatief nieuwe ontwikkeling in de markt. Normale zonnepanelen bestaan vaak uit drie lagen, namelijk: een glaslaag, een laag met zonnecellen en een kunststof onderlaag. Bij glas-glas zonnepanelen is die onderlaag ook van glas. Voor de rest werkt het zonnepaneel hetzelfde als een mono- of polykristallijnen zonnepaneel. Glas-glas zonnepanelen zijn minder gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen,
waardoor ze een langere levensduur hebben en aan minder degradatie lijden dan andere zonnepanelen. Het belangrijkste nadeel is dat de zonnepanelen een stuk duurder zijn dan de andere varianten.

Kenmerken glas-glas zonnepanelen

 • De zonnecellen worden tussen twee glasplaten gesloten
 • Zwarte, vaak vierkante zonnecellen
 • Zijn relatief erg hoog qua prijs in aanschaf
 • Rendement neemt door de jaren heen minder af

Parallel of Serie geschakeld systeem

Vraagt u zich ook af wat het verschil is tussen een parallel- of serieel geschakeld zonnepanelen systeem? Een veel voorkomende vraag en daarom leggen we het graag uit! Maar first things first, welk systeem wordt gekozen hangt af van de omstandigheden waaronder de zonnepanelen moeten presteren:

Als er sprake is van schaduwwerking, verschillende hellingshoeken of meerdere dakvlakken, dan wordt meestal aangeraden het zonnepanelensysteem parallel te schakelen.

serieel of parallel zonnepanelen

Serie Geschakeld systeem

Hoe werkt een serie geschakeld systeem?
Bij een serie geschakelde zonnepanelen installatie vormen de zonnepanelen als het ware een ‘kring’ waarin de totale spanning opgeteld wordt. De opgewekte energie wordt dus door alle zonnepanelen naar de omvormer geleid.
Dit systeem heeft twee belangrijke voordelen:

1. Minder verlies
De verschillende onderdelen van een zonnepanelensysteem, zoals cellen, kabels en connectoren hebben een weerstand binnen het systeem. Door deze weerstand kan warmteverlies optreden. Bij een hoge spanning verplaatst de energie zich sneller door het paneel.
Door de snelheid treedt er minder verlies in het systeem op.

2. Eenvoudigere omzetting naar wisselstroom
De opgewekte energie (gelijkstroom) wordt door de omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom.
Een omvormer doet dit door snel te schakelen. De spanning wordt in een gelijkmatige beweging omgezet en de spanning wordt lager. Daardoor wordt de spanning goed verdeeld, zodat de apparaten in huis er gebruik van kunnen maken.

Wanneer kan een serie geschakeld systeem gebruikt worden?

Seriegeschakelde systemen kunnen het best gebruikt worden wanneer er geen sprake is van schaduwvorming, meerdere dakvlakken of verschil in hellingshoeken. Wanneer er bijvoorbeeld wel schaduw valt op één van de panelen dan beïnvloed dat alle panelen in de serie. Als één paneel dus minder opwekt, kunnen de andere panelen hierdoor ook minder energie leveren. Daarnaast kun je bij een serie geschakeld zonnepanelensysteem ook niet de opbrengsten per paneel inzien.

Parallel-geschakeld systeem met optimizers

Zonnepanelen parallel schakelen is eigenlijk het tegenovergestelde van een serieel geschakeld systeem. Een systeem met optimizers is ideaal wanneer één of enkele panelen structureel minder presteren dan de overige panelen in het systeem. Dit kan komen door bijvoorbeeld schaduwwerking of het gebruik van verschillende hellingshoeken. Met optimizers wordt in elk paneel afzonderlijk de gelijkspanning naar de omvormer geleverd, die het vervolgens omzet in wisselstroom. Het grote voordeel hiervan is dat de opbrengst van één paneel, geen invloed heeft op de opbrengst van de andere panelen.

Een parallel-geschakeld systeem is een duurdere oplossing dan een serie geschakeld systeem. Daarom raden wij het alleen aan wanneer het door de omstandigheden echt nodig is.

Micro omvormers

Enphase IQ7 PLUS Micro-Omvormer

Enphase IQ serie, de zevende generatie micro-omvormers, is klaar voor het slimme energienet en bereikt de hoogste efficiëntie voor module level vermogenselektronica. De IQ 7+ overtreft de betrouwbaarheid en robuustheid van de vorige generaties micro-omvormers. De polymeer behuizing en het revolutionaire kabelsysteem maken de installatie eenvoudig.

Deze micro-omvormer sluiten volledig aan op de IQ Gateway en het bewakings- en analysesysteem van Enphase Enlighten. Bekijk de datasheet voor meer informatie.

De omvormers zijn geschikt voor 120- en 144 half-cells panelen. Check zelf welke panelen bij deze micro-omvormer passen met de Enphase module compatibiliteit calculator!

Enphase IQ PLUS Micro-Omvormer

De IQ8-serie van Enphase bevat de meest intelligente micro-omvormers ooit. Deze micro’s zijn speciaal ontworpen om het maximale te halen uit de nieuwe generatie zonnepanelen. Ze leveren de hoogste energieproductie en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. En met meer dan 1 miljoen testuren, kun je wel stellen dat ze onovertroffen betrouwbaar zijn.

De micro’s zijn geschikt voor 120- en 144 half-cells panelen. Check zelf welke zonnepanelen bij deze micro-omvormer passen met de Enphase module compatibiliteit calculator.

Klaar voor de toekomst met volledige energie-onafhankelijkheid

De IQ8-micro’s maken het mogelijk om een micronet te vormen voor volledige energie-onafhankelijkheid. Dankzij de slimme software in de micro-omvormers kunnen ze in de toekomst zowel mét als zonder netaansluiting werken. Om van het net af te gaan, is een IQ System Controller benodigd. Dit product van Enphase zal binnenkort beschikbaar zijn.

Belangrijk om te weten vóór je installatie

De IQ8 en IQ7 zijn niet te combineren in één systeem. Dit komt door het communicatieprotocol dat de IQ Gateway gebruikt om te communiceren met de IQ8. Deze verschilt van het protocol dat wordt gebruikt met eerdere generaties Enphase micro-omvormers.

Enphase

Installeren met Enphase heeft tal van voordelen. Zo werken de micro-omvormers bijvoorbeeld onafhankelijk van elkaar. Als er één stopt, blijft de energie dus stromen. Ideaal voor u  het allerbeste uit het PV-systeem wilt halen. En neemt de energiebehoefte van u toe? Dan kunt u met dit flexibele systeem eenvoudig extra micro-omvormers toevoegen. Hoe werkt het? Enphase Micro omvormers

Wat is de levensduur van zonnepanelen?2023-07-19T14:46:12+02:00

Men gaat er tegenwoordig van uit dat kwaliteit zonnepanelen 15 tot 25 jaar meegaan, en de omvormer ongeveer 15 jaar. Over de loop van jaren vermindert het rendement. Dat is ook per paneel verschillend. Op de panelen van onze business partner zit 25 jaar vermogensgarantie, zodat u verzekerd bent van een optimaal rendement.

Wat is de salderingsregeling2023-07-19T14:45:50+02:00

Deze wettelijke regeling houdt in dat u de door u opgewekte energie aan het energienet kan terug leveren (ongeacht bij welke energiemaatschappij u zit) en daar op een ander tijdstip weer uw energie aan kunt onttrekken. Uw opbrengsten en uw kosten worden dus gesaldeerd. Kortom, echt alle door u geproduceerde energie kunt u dus echt gratis consumeren, ondanks dat u wel gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Wanneer u jaarlijks meer levert dan afneemt, dan krijgt u van de meeste energiemaatschappijen tussen de 7 en 9 cent uitbetaald per geleverde kWh.

Hoe weet ik wat zonnepanelen opbrengen in mijn situatie?2023-07-19T14:45:27+02:00

Vrijblijvende offerte van SolarMundo vul het formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.
Zonnepanelen Weert & zonnepanelen Eindhoven komen graag bij u op locatie om alles te bespreken.

Hoelang duurt de installatie van zonnepanelen?2023-07-19T14:45:02+02:00

In het algemeen duurt het plaatsen van zonnepanelen maximaal een dag en gaat zonder hak- of breekwerk Ook de omvormer en de bekabeling worden dezelfde dag geregeld. De aansluiting op het elektriciteitsnet kan dezelfde dag of enkele dagen later plaatsvinden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?2023-07-19T14:44:42+02:00

Dat hangt helemaal af van uw verbruik van elektriciteit, de situatie waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden en de stand van de panelen ten opzichte van de zon. Tijdens een afspraak rekenen we het precies voor u uit. Zorg dat u tijdens onze afspraak altijd een jaarafrekening klaar hebt liggen van uw huidige energieleverancier.

Kunnen zonnepanelen op elk dak geplaatst worden?2023-07-19T14:44:17+02:00

Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak geplaatst worden. Optimaal is een dak op het zuiden met een helling van circa 35 graden. Ook daken naar het oosten en westen leveren nog 90% van het rendement op. Op een dak gericht op het noorden is het plaatsen van zonnepanelen minder zinvol.

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?2023-07-19T14:43:55+02:00

Nee, je kunt zonnepanelen zonder vergunning plaatsen. Een uitzondering hierop vormen monumenten en woningen binnen een beschermd dorps/stadsgezicht.

Werken zonnepanelen alleen als de zon schijnt?2023-07-19T14:43:30+02:00

Nee, ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnepanelen stroom. Daglicht is voldoende. Zonnepanelen werken bij alle temperaturen, dus ook als het vriest.

Waar staat PV voor?2023-07-19T14:43:07+02:00

Een andere veelgebruikte term voor zonnestroom is PV. PV staat voor het Engelse Photo Voltaic.

Wat is Wattpiek (WP)2023-07-19T14:35:43+02:00

Wp is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden.
In Nederland komen deze ideale omstandigheden nauwelijks voor. Hier levert één Wp ongeveer 0,85 kWh als uw panelen op het Zuiden zijn gericht onder een hoek van tussen de 20 en 40 graden met de horizon.

Wacht niet langer en kies voor zonnepanelen

Heeft u een geschikt dak en bent u van plan om nog jaren in uw woning te blijven wonen? Dan is het verstandig om zonnepanelen aan te schaffen. Zelfs als u de financiële middelen niet direct heeft voor de installatie van zonnepanelen dan kunt u met diverse aantrekkelijke leningen al snel genieten van zonne-energie. Tegenwoordig levert een zonnepaneel zoveel energie op dat u de investering er dubbel en dwars uithaalt.

Juist Nederland is bij uitstek het geschikte land voor zonne-energie. Niet alleen omdat het aantal zonuren ruimschoots voldoende is om genoeg kilowatturen op te wekken, maar ook omdat wij in Nederland de terug levering van kilowatturen mogen verrekenen met de geleverde stroom op momenten dat de panelen niet of te weinig kilowatturen leveren. Waarom dan nog wachten? Kies vandaag nog voor zonnepanelen!

Beter energielabel door de installatie van zonnepanelen

Met het plaatsen van solar zonnepanelen verbetert u het energielabel van uw woning. Dit maakt de woning aantrekkelijker indien u uw woning in de toekomst gaat verkopen. Daarnaast zorgen ze voor lagere energiekosten. Al met al zal een zonnepaneel dus een waarde verhogend effect hebben voor de lange termijn. Ze gaan immers wel 25 tot 30 jaar mee. Dus bent u benieuwd naar wat zonnepanelen kunnen betekenen voor uw woning? Wacht niet langer en vraag vrijblijvend de gratis opbrengstscan aan.

Doe de Zonnepanelen-Check!

Zijn zonnepanelen iets voor u? Aarzel niet langer! Doe de Zonnepanelen-Check en ontdek of zonnepanelen iets voor u zijn. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een duurzamere en kostenefficiënte energievoorziening. Samen kunnen we een verschil maken

Behoefte aan advies?

Ziet u door alle opties om uw woning of pand te verduurzamen, het bos niet meer? Dat begrijpen wij wel. Neemt u dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

Ga naar de bovenkant