EEN ENERGIE NEUTRALE WONING

Dat we woningen zo energiezuinig mogelijk moeten maken is inmiddels wel duidelijk. Met het gebruik van minder energie zal er ook minder CO² worden uitgestoten. Daarnaast is het belangrijk dat de energie die we gebruiken zo schoon mogelijk is. Steeds vaker zult u de term energie neutraal horen vallen. Maar hoe krijgt u nou een energie neutrale woning? Is het mogelijk om uw huis zo energiezuinig te maken dat deze ook energie neutraal wordt?

ENERGIE NEUTRAAL?

Energie neutraal houdt in dat u de hoeveelheid energie die u verbruikt, ook zelf opwekt. Dit bereikt u uiteraard door het energieverbruik zo laag mogelijk te houden en door het zelf opwekken van duurzame energie. Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk om energie beperkende maatregelen te treffen, zoals isolatie en perfecte ventilatie. Er zijn diverse mogelijkheden voor het zelf opwekken van energie. Maar wat is de ideale combinatie van duurzame technieken om zo energie neutraal mogelijk te worden? Wij hebben diverse diensten die u daarbij kunnen helpen.

  • Wek uw eigen energie op
  • Help mee aan een beter milieu
  • Bespaar maandelijks op energiekosten
  • Verschillende mogelijkheden

VRIJBLIJVENDE QUICK-SCAN

Met de quick-scan van de Solarmundo duurzaamadviesbureau voeren we een persoonlijke en vrijblijvende schouw van het dak en de meterkast uit. Deze schouw vindt plaats op locatie en zal ongeveer 1.5 uur duren. Vervolgens geven wij een uitleg over de verschillende duurzaamheid opties en maken we een offerte op.

  • Inmeten dakvlak voor zonnepanelen
  • Analyse meterkast KWH meter en kabelroute door woning bepalen
  • Quick-scan duurzaamheid van de woning o.a. warmteafgifte systeem, isolatie en cv
  • Uitleg verdere duurzaamheid onderzoeken voor het verlagen van de energiekosten.
Uitkomst: Offertes zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, isolatie, infrarood panelen, airco, meterkast en/of cv vervanging

EEN ENERGIE NEUTRALE WONING BOUWEN

Ten opzichte van een reguliere woning, zullen er meer kosten komen kijken bij het bouwen van een energie neutrale woning. U moet uw woning namelijk nog grondiger aanpakken. Dit houdt in dat vloeren, muren en daken uitstekend geïsoleerd moeten worden en wel met nog dikker isolatiemateriaal dan gebruikelijk is. Meerkosten voor een energie neutrale woning zitten bijvoorbeeld ook in het glas. Hoogrendementsglas is tegenwoordig al standaard, maar voor een energie neutrale woning gebruikt u het beste HR+++ glas. Dit zijn drie glasplaten in plaats van twee. Een goed geïsoleerde woning houdt ook in dat u uw woning perfect moet ventileren. Hiervoor gebruikt u een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De geventileerde lucht wordt zo gebruikt om uw woning te verwarmen. Warm water voor uw verwarming en tapwater kunt u opwekken met warmte, welke gevoed wordt met de opgewekte energie van de zonnepanelen.

DE KOSTEN

Een energie neutraal huis bouwen heeft een prijs. U zult ongetwijfeld duurder uit zijn als u grondige energiezuinige maatregelen neemt. Hoeveel dit is, is lastig aan te geven. Dit is van een aantal factoren afhankelijk, zoals welke maatregelen u treft, het soort huis, de staat hiervan en het oppervlak. De meerkosten voor een energie neutrale woning zult u kunnen ramen op €20.000,- tot €50.000,-. Hiervoor heeft u een energie neutrale woning en in principe geen energiekosten meer. Het is wel verstandig om voor iedere maatregel uit te rekenen wat de terugverdientijd is. De investering kan groot zijn, maar daar krijgt u zeker veel voor terug, ook op de lange termijn. U zult nog lang van uw investeringen genieten, ook al heeft u deze al lang terugverdiend.

ADVIESRAPPORT SOLARMUNDO NAAR EEN DUURZAME WONING NU VAN €250,- VOOR €180,- EX BTW

Met het advies rapport van Solarmundo naar een duurzame woning van Solarmundo ontvangt u een gedetailleerde opname van de bouw fysische eigenschappen van uw woning. Wij kijken onder andere naar het aantal kamers, de radiatoren, de cv, de huidige isolatie status, warm water verbruik, kuub gas en KWH verbruik. Wij brengen dus voor u alle energieopwekkers, verbruikers en verliezers in kaart. Pas als u het begrijpt kunt u besparen! Het onderzoek op uw locatie duurt ongeveer 2,5 uur waarna wij de informatie verwerken tot een compleet document waarin alle mogelijke duurzame aanpassingen beschreven staan.

Uitkomst: Offertes zonnepanelen, zonneboiler en/of isolatie | offertes warmtepomp, airco of cv | Solarmundo duurzaamheidsrapport waarin de mogelijke aanpassingen en besparingen in detail besproken worden en wanneer deze het meest gunstig/kosteneffectief gerealiseerd kan worden.

MAATWERK ADVIES – WONINGKEUR WEERT RAPPORT NAAR EEN DUURZAME WONING

Energiecoaching en -advisering, EPA-EnergiePrestatieAdvies (Woningen en Utiliteitsbouw), Energielabel C voor uw bedrijfspand.

Hebt u een energielabel nodig voor de verkoop van uw woning? Of wilt u uw bedrijfspand op gebied van duurzaamheid toekomstproof maken?

U wilt voldoen aan de informatieplicht van de Rijksoverheid en u wilt toewerken naar Energielabel C, B of A?
SolarMundo is hierin uw partner om samen met u de zaken op een rijtje te zetten en de
door u gewenste en benodigde duurzaamheidsmaatregelen te inventariseren en toe te passen.

Met het advies rapport op maat van Woningkeur Weert samenwerkingspartner van Solarmundo ontvangt u een uitgebreid rapport met alle mogelijke duurzame technieken op basis van de bouw fysische eigenschappen van uw woning. Wij volgen het opname protocol van de EPA-W / NTA8800 – Energielabels. Wij kijken onder andere naar isolatiestatus, het aantal kamers, de radiatoren en de cv, de huidige isolatie status, warm water verbruik en kuub gas en KWH verbruik. De uitkomsten hiervan worden aangevuld met een roadmap waarin de meeste effectieve maatregelen uitgebreid besproken worden om zo ver mogelijk af te kunnen stappen van fossiele brandstoffen.

De schouw wordt bij u op locatie uitgevoerd en zal ongeveer 3 uur duren. Daarna voeren wij alle gegevens in de energieprestatie software in en gaan analyseren welke combinatie van nieuwe technieken het meest voordelig is. De gemiddelde doorlooptijd van het onderzoek en opstellen van de documentatie is ongeveer 3 weken, maar we kunnen ook tegen een meerprijs een spoed onderzoek uitvoeren. Er komen veel aspecten kijken bij het verduurzamen van een woning en door nu de juiste stappen te zetten is het vaak mogelijk om daar later meer rendement mee te behalen. Na het uitgebreide advies en rekenwerk begeleiden we u van A tot Z tijdens de installaties van het duurzaam wonen traject zodat u hier niet naar om hoeft te kijken. De kosten voor het opstellen van een adviesrapport hangen af van uw wensen en variëren van €150,- tot  €599,- afhankelijk van de grootte van het huis. De initiële investering in het onderzoekt lijkt hoog maar deze verdient u dubbel en dwars terug door het uitsluiten van dure misrekeningen en vinger wijzen als er iets niet loopt zoals het hoort.

Het opstellen van een offerte voor alleen zonnepanelen of een airco is natuurlijk geheel vrijblijvend en kosteloos!

Uitkomst: Document bij de meeste hypotheekverstrekkers voldoende voor het goedkeuren van duurzaam bouwbudget met hypotheekrente korting | Leveren bewijslast aanpassen energielabel | Offertes zonnepanelen, zonneboiler en/of isolatie | Offertes warmtepomp, AIRCO, PVT systeem en/of cv | Uitgebreide Woningkeur Weert Rapport duurzaamheid waarin de mogelijke aanpassingen en besparingen besproken worden, wanneer die het meest gunstig/kosteneffectief gerealiseerd kunnen worden en de bijbehorende EPC,EPA,COP berekeningen voor het aanpassen van het energie label. Wij bewaken de afspraken met deel leveranciers en ontzorgen u compleet tijdens de installatie.

Behoefte aan advies?

Ziet u door alle opties om uw woning of pand te verduurzamen, het bos niet meer? Dat begrijpen wij wel. Neemt u dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.